Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Home » Asbestemming bovengronds » Asbestemming met metselwerk

Asbestemming met metselwerk

Urnenmuren worden vaak helemaal van beton gemaakt. Toch kan het juist heel mooi zijn om verschillende materialen met elkaar te combineren. Door betonnen urnennissen te verwerken in een gemetselde muur, ontstaat een originele urnenmuur. Aan de linkerkant van deze pagina ziet u enkele voorbeelden van gemetselde urnenmuren. Heeft u een ander idee? Wij helpen u graag.

Waarom een asbestemming met metselwerk?

Een gemetselde urnenmuur of -zuil kan klassiek of juist heel modern staan op de begraafplaats. De combinatie van beton met metselwerk geeft een krachtige uitstraling. De nissen kunnen afgesloten worden met een afsluitplaat van beton of een natuursteen naar keuze.

Samenstellen asbestemming met metselwerk

Een gemetselde urnenmuur kan op eindeloos veel verschillende manieren gemaakt worden. Afhankelijk van de locatie kunt u kiezen voor een hoge muur met meerdere rijen nissen naast elkaar, of juist voor een lage urnenmuur met een enkele rij nissen. Ook het steengebruik is bepalend voor de uitstraling van de muur. Strakke donkere stenen zorgen voor een moderne urnenmuur, terwijl getrommelde rode bakstenen een nostalgische uitstraling geven.

Kwaliteit

Onze Kwadracette urnennissen zijn van een kwaliteit B45. Het beton is voorzien van een vezelbewapening om de nis te beschermen tegen vorstschade. De nissen kunnen in iedere gewenste steensoort worden ingemetseld.

 

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over een asbestemming met metselwerk?

Bakker Betonwaren