Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Urnenkelders

Nabestaanden kunnen na crematie op verschillende manieren een gedenkplek creëren voor hun dierbare. Naast bijzetten in een urnenmuur is er ook de mogelijkheid van het begraven van de urn in een urnengraf. De urn wordt dan bijgezet in een urnenkelder van beton of kunststof en afgedekt met een gedenkplaat of monument. Een urnenkelder biedt plek aan twee of vier asbussen. Onderstaand zijn de verschillende mogelijkheden voor een urnenkelder van Bakker Betonwaren.

Verschillende soorten urnenkelders

Wij leveren verschillende soorten urnenkelders. Zo is het mogelijk om een urnenkelder volledig van beton te maken: duurzaam en stevig, maar ook zwaar. Urnenkelders die volledig van kunststof zijn gemaakt zijn lichter, maar op veel plekken ongeschikt. Wanneer de kelders geplaatst worden onder de waterspiegel kunnen deze gaan drijven. Onze urnenkelders Subterra en Maaiveld hebben het beste van beide materialen. Deze urnenkelders bestaan namelijk uit een kunststof bak met een betonnen rand. Op deze manier is het geheel zwaar genoeg om stabiel te blijven liggen, maar nog steeds veilig zonder hulpmiddelen te plaatsen. Alle onderdelen wegen minder dan 23 kilo, dus onder de arbo grens.

Een tijdelijke deksel op de urnenkelder

Het komt maar zelden voor dat de urnenkelder tegelijk geplaatst wordt met de gedenkplaat of het gedenkmonument. Om de kelder tijdelijk af te sluiten gebruiken wij een betonnen deksel. De deksel wordt geplaatst op de bovenrand en sluit de kelder af tot de definitieve gedenkplaat geplaatst wordt. Deze gedenkplaat wordt op de deksel gelijmd. De gedenkplaat kan eenvoudig worden losgesneden als de plaat wordt gegraveerd.

Kwaliteitseisen urnenkelders

Onze urnenkelders voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Het beton is voorzien van vezelbewapening om de kans op vorstschade te beperken. De urnenkelders zijn bestand tegen gronddruk en waterdruk. Daarnaast zijn onze betonnen urnenkelders uit één stuk gegoten, waardoor ze waterdicht zijn.

Duurzaamheid

Beton is een materiaal dat jarenlang meegaat, en om deze reden een duurzame keuze is. Zowel het kunststof als de beton is recyclebaar, de kunststof kuip is zelfs al van gerecyled materiaal gemaakt. Beide materialen logen niet uit, waardoor de bodem wordt gespaard tijdens het gebruik én op het moment van verwijdering.

Wij adviseren u graag

De keuze van een urnenkelder hangt af van de locatie, de grond en uiteraard persoonlijke smaak. Wij hebben ruime ervaring op veel begraafplaatsen in Nederland. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor urnenkelders? Neem dan contact op. Wij helpen u graag.