Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Home » Urnenkelder » Urnenkelder systeem Maaiveld

Urnenkeldersysteem Maaiveld

De Maaiveld urnenkelder onderscheidt zich van andere kelders, doordat de kelder gelijk aan of onder het maaiveld geplaatst wordt. Het voordeel hiervan is er gemakkelijk om de gedenkmonumenten gemaaid kan worden. De Maaiveld urnenkelder kan in drie vormen geleverd worden: vierkant, rechthoekig of zeshoekig.

Waarom de Maaiveld urnenkelder?

De Maaiveld urnenkelder biedt plaats aan twee asbussen. De Maaiveld Maxi is de vergrote variant van de kelder, deze is geschikt voor vier asbussen. De Maaiveld Maxi is ook geschikt wanneer nabestaanden twee sierurnen willen begraven. De kelder is geschikt voor urnen met een hoogte tot 34 cm en een doorsnede van 25 cm.

De Maaiveld urnenkelder is verkrijgbaar in lichtgrijs of antraciet beton. De kelder kan worden afgesloten met een gedenkplaat van natuursteen.

Samenstelling Maaiveld urnenkelder

De urnenkelder bestaat uit twee delen:

  1. De kunststof kelder die in een betonring (rechthoekig of zeshoekig) bevestigd is. Deze wordt ondergronds geplaatst.
  2. Het deksel. Deze wordt op de roef geplaatst.

De drie onderdelen worden los van elkaar vervoerd en ter plaatse samengesteld. Hierdoor kunnen de kelders ook op plekken geplaatst worden waar grote machines niet kunnen komen. Wij kunnen de urnenkelder voor u plaatsen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. De afzonderlijke onderdelen zijn niet zwaarder dan 23 kg, ze kunnen dus veilig zonder hijsmiddelen geplaatst worden. U voldoet hiermee aan de arbonorm. Eenmaal samengesteld is de kelder echter zwaar genoeg om de druk van het grondwater aan te kunnen.

Kwaliteit

De urnenkelders zijn gemaakt van beton, kwaliteit B45. Het beton is voorzien van een vezelbewapening om de kelder te beschermen tegen vorstschade. De kelder zelf is gemaakt van gerecycled kunststof, dat later eventueel ook gerecycled kan worden. 

 

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over urnenkelder Maaiveld?

Bakker Betonwaren