Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Home » Urnenkelder » Urnenkelder systeem Subterra

Urnenkelder systeem SubTerra

De SubTerra urnenkelders zijn geschikt voor duurzame bijzetting van asbussen. De symmetrische vorm zorgt voor een rustig beeld op de begraafplaats. Door de schuine bovenkant blijft er weinig vuil op de gedenkplaat liggen. De vormgeving en de samenstelling laten gebruik op alle plekken van de begraafplaats toe. De SubTerra urnenkelder kan, indien gewenst, worden uitgebreid met een koperen plantkader.

Waarom de Subterra urnenkelder?

Met SubTerra urnenkelders biedt u een efficiënte oplossing voor het begraven van asbussen. De asbussen blijven droog in de ondergrondse kunststof kelder. De bovenkant van de kelder wordt afgemaakt met een betonnen ring. De urnenkelders kunnen vooraf in een veld, of per stuk geplaatst worden. De kelders worden afgesloten met een betonnen afdekplaat.

De SubTerra urnenkelder biedt plaats aan twee asbussen. De SubTerra Maxi is de vergrote variant van de kelder, deze is geschikt voor vier asbussen. De SubTerra Maxi is ook geschikt wanneer nabestaanden twee sierurnen willen begraven. De kelder is geschikt voor urnen met een hoogte tot 34 cm en een doorsnede van 25 cm.

De SubTerra urnenkelder is verkrijgbaar in drie vormen en in lichtgrijs of antraciet beton. De kelder kan worden afgesloten met een gedenkplaat van natuursteen.

Samenstelling SubTerra urnenkelder

De SubTerra urnenkelder bestaat uit drie delen:

  1. De kunststof kelder die in een betonring (rechthoekig of zeshoekig) bevestigd is. Deze wordt ondergronds geplaatst.
  2. De roef. Deze wordt met kit op de betonring bevestigd.
  3. Het deksel. Deze wordt op de roef geplaatst.

De drie afzonderlijke delen zijn licht genoeg om aan de arbo-norm van 23 kilo te voldoen. Ze worden los van elkaar vervoerd en ter plaatse samengesteld. Eenmaal samengesteld is de kelder krachtig en zwaar, zo kan de kelder de druk van het grondwater aan.

Kwaliteit

De urnenkelders zijn gemaakt van beton, kwaliteit B45. Het beton is voorzien van een vezelbewapening om de kelder te beschermen tegen vorstschade. De kelder zelf is gemaakt van gerecycled kunststof, dat later eventueel ook gerecycled kan worden.

Onderdeel van de Memodes® productlijn

 

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over urnenkelder SubTerra?

Bakker Betonwaren