Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Home » Grafkelders » Islamitische grafkelder

Islamitische grafkelder

De Islamitische grafkelder is ontwikkeld in samenwerking met de Islamitische gemeenschap. Wij kregen steeds vaker de vraag naar grafkelders die geschikt zijn om volgens de Islamitische gebruiken te kunnen begraven. Omdat de standaard betonnen kelder hier niet voor geschikt is, hebben wij onze Islamitische grafkelder ontwikkeld.

Waarom een Islamitische grafkelder?

De Islamitische cultuur kent andere gebruiken dan de Nederlandse Christelijke cultuur. In de Islamitische cultuur is het bijvoorbeeld gebruikelijk om de overledene op de rechterzij en met het hoofd richting Mekka te begraven. De afmeting van een Islamitische grafkelder is hierop afgestemd. Daarnaast bevat een Islamitische grafkelder geen bodem, hierdoor houdt de overledene altijd contact met de aarde.

Bij elke Islamitische grafkelder worden 8 dekselplaten geleverd. Deze dekselplaten bevatten handvatten en zijn licht genoeg om te dragen. Traditie is dat de familie zelf de kelder sluit. Dankzij deze speciaal ontwikkelde dekselplaten kan deze traditie probleemloos worden uitgevoerd.

Samenstelling Islamitische grafkelder

Een Islamitische grafkelder bestaat uit een kelderring en een dekplaat. Bij meerdere lagen komen er een, twee of drie ringen bij. Tussen de lagen worden afsluitplaatjes geplaatst. Ook worden extra dekselplaatjes geleverd, om de kelder tijdens de uitvaart mee af te sluiten.

Alle grafkelders kunnen optioneel van binnen worden gewit of betegeld.

Kwaliteit

Onze kelders zijn gemaakt van hoogwaardige zelfdichtende beton, kwaliteit C-45/C-55. Het gehele proces van produceren tot plaatsen gebeurt in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij de beste en snelste service bieden. Wij plaatsen de grafkelders met eigen hijsmaterieel. Ook wanneer de begraafplaats moeilijk toegankelijk is met een vrachtwagen zorgen wij voor een passende oplossing.

Eigenschappen

  • Afmeting kelderring: 96,4x240x100 cm
  • Gewicht kelderring: 880 kg
  • Gewicht per afsluitplaatje (totaal 8): 17 kg

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de islamitische grafkelder?

Bakker Betonwaren