Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Home » Grafkelders » Verzamelgraven

Verzamelgrafkelder

Een verzamelgrafkelder is een verzamelplaats voor menselijk geskeletteerde stoffelijke resten. Vroeger werd de verzamelkelder ook wel ‘knekelput’ genoemd. Na afloop van de grafrust kunnen de stoffelijke resten hier opnieuw worden begraven, zodat het graf opnieuw uitgegeven kan worden. Het is een respectvol alternatief voor het steeds weer opnieuw begraven in dezelfde grafruimte.

Waarom een verzamelgrafkelder?

Op veel begraafplaatsen worden de menselijke stoffelijke resten onder de diepste grafruimte herbegraven. De vertering gaat diep onder de grond zeer traag. Hoe dieper men begraaft, hoe minder de zuurstof toelaatbaarheid immers is.

Een verzamelgrafkelder is een passende oplossing en een respectvolle manier om met menselijke stoffelijke resten om te gaan. De stoffelijke resten blijven op de begraafplaats. Het graf dat opnieuw wordt uitgegeven, wordt schoon voor een nieuw persoon opgeleverd.

Deze vanuit de praktijk ontwikkelde verzamelgrafkelder is zeer stevig en duurzaam gebouwd. De kelder is voor minimaal 100 jaar bestand tegen gronddrukkrachten.

Eigenschappen verzamelgrafkelder

De verzamelgrafkelder wordt opgebouwd volgens een modulair systeem. De kelder is leverbaar in iedere gewenste afmeting. Doordat de kelder uit losse elementen is opgebouwd, kan deze ook op moeilijker begaanbare begraafplaatsen worden geplaatst.

De verzamelgrafkelder wordt afgesloten met betonnen dekplaten, waarin een uitsparing is gemaakt. Deze uitsparing wordt afgesloten met een rvs deksel met hangslot, om op ieder gewenst moment stoffelijke resten in de verzamelgrafkelder op te slaan.

Om uit te stralen dat er met zorg en respect omgegaan wordt met menselijk stoffelijke resten, kan er overwogen worden om een passend gedenkmonument op de verzamelgrafkelder te plaatsen. Dit gedenkmonument camoufleert tevens de betonnen deksel elementen en de RVS afsluitdeksel.

Kwaliteit

Onze kelders zijn gemaakt van hoogwaardige zelfdichtende beton, kwaliteit C-45/C-55. Het gehele proces van produceren tot plaatsen gebeurt in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij de beste en snelste service bieden. Wij plaatsen de grafkelders met eigen hijsmaterieel. Ook wanneer de begraafplaats moeilijk toegankelijk is met een vrachtwagen zorgen wij voor een passende oplossing.

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de verzamelgrafkelder?

Bakker Betonwaren