Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Home » Projecten » Kinderzuil op st. Laurentius Rotterdam

Kinderzuil op st. Laurentius Rotterdam

Urnenzuil met vogelhuisje

In een hoek van de begraafplaats, net voorbij de arcade, ligt een hofje, dat bestemd is voor de kindergraven. Landschapsarchitecte Ada Wille kreeg de opdracht voor de herinrichting. Het kinderhofje moet een duidelijk afgebakend terrein zijn, onderscheiden van de rest van de begraafplaats.

Memodes en Ada Wille ontwikkelden een geheel nieuwe urnenzuil voor kinderurnen. In een stalen frame zijn 3 nisjes opgenomen, die kunnen worden afgesloten met een (natuurstenen) sluitplaat of glazen deurtje met slot, waarvan de gebruiker de sleutel heeft. Zowel natuursteen als glas kan gegraveerd worden.

De nisjes bieden voldoende ruimte voor de urn en de vele accessoires zoals knuffels, tekeningen, vaasje met bloemen e.d. die bij kinderen zo gewenst zijn toe te voegen.

De zuiltjes zijn bekroond met een vogelhuisje waarin vogeltjes kunnen nestelen, als symbool voor het leven dat doorgaat. De zuilen kunnen in ieder gewenste (RAL) kleur gespoten worden.