Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Home » Asbestemming bovengronds » Kinderzuil

Kinderzuil

Het overlijden van een kind is een niet voor te stellen verlies. Een gedenkmonument voor volwassenen is soms niet passend voor kinderen. Bakker Betonwaren heeft de handen ineengeslagen met landschapsarchitect Ada Wille. Samen is deze co-productie ontstaan.

Waarom de kinderzuil?

Een mooi en passend gedenkmonument is uitermate belangrijk bij het verlies van een kind. Daarom is voor deze kinderzuil gekozen voor een ontwerp waarbij voldoende ruimte is om persoonlijke herinneringen te verzamelen.

De zuilen zijn bekroond met een nestkastje voor vogels, als symbool voor het leven dat doorgaat. Hiermee vormt de kinderzuil een mooi gedenkplekje voor ouders, grootouders en andere nabestaanden.

Samenstelling van de kinderzuil

De kinderzuil bestaat uit een stalen frame waarin 3 nisjes zijn opgenomen. De nissen kunnen worden afgesloten met een natuurstenen sluitplaat, of met een glazen deurtje met slot. De ouders krijgen de sleutel van het slot. Zowel glas als natuursteen kan gegraveerd worden. Er kan gekozen worden voor iedere soort natuursteen. Het metaal van de kinderzuil kan in iedere gewenste RAL-kleur gespoten worden.

Bent u op zoek naar ander soort kinderzuil of urnenmuur? Wij denken graag met u mee en maken een ontwerp op maat.

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de kinderzuil?

Bakker Betonwaren