Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Urnenmuren

Steeds vaker kiezen nabestaanden voor het cremeren van een dierbare. Na crematie kan de urn worden bijgezet in een urnenmuur (ook wel columbarium genoemd). De urn krijgt dan een plekje in een van de nissen in een urnenmuur of urnenzuil. Bakker Betonwaren ontwerpt en produceert urnenmuren voor begraafplaatsen in het hele land. We denken graag mee over een passende oplossing voor uw begraafplaats. Met onze 25 jaar ervaring is geen vraag ons te gek.

Verschillende soorten urnenmuren

Het is belangrijk dat een urnenmuur past bij andere gedenkmonumenten op de begraafplaats, maar ook in het landschap. Een urnenmuur kan volledig uit beton gemaakt worden, met een afsluitplaat van natuursteen. We kunnen echter ook verschillende materialen combineren, om een stijlvol ontwerp te maken van het gedenkmonument. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om betonnen urnennissen te plaatsen in schanskorven gevuld met stenen. Voor columbaria bekleed met natuursteen werken wij samen met steenhouwerijen in hele land. Onze kinderzuil is een bijzonder product dat wij samen met landschapsarchitect Ada Wille hebben ontworpen. De nissen hebben extra ruimte voor foto’s, knuffels en tekeningen en kunnen met een sleutel geopend worden. Ten slotte kunnen wij, naast onze bestaande ontwerpen, een ontwerp maken dat uniek is voor uw begraafplaats.

Kwaliteit

Hoogwaardige materialen vormen de basis voor het betonmengsel. Naast een mechanische verdichting zorgen toeslagstoffen voor optimaal dichte beton. Hierdoor hebben algvorming en vuilaanslag weinig invloed op de oppervlakte, dus onderhoud blijft beperkt. Om het beton jarenlang mooi te houden kunnen wij u een reinigingsmiddel leveren waarmee u de urnenmuur kunt onderhouden. 

Wij adviseren u graag

De keuze voor een urnenmuur of urnenzuil is bepalend voor de uitstraling van de begraafplaats. Wij hebben ruime ervaring op verschillende begraafplaatsen in Nederland, dus wij denken graag met u mee. Heeft u een origineel ontwerp voor een urnenmuur, of wilt u een keuze maken uit onze ontwerpen? Neem dan contact op. Wij helpen u graag.

Bakker Betonwaren