Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Grafkelders

Een betonnen grafkelder is een modern alternatief voor het begraven in de volle grond, of in een gemetselde kelder. Traditioneel werden overledenen direct in de grond begraven. Dit kan echter leiden tot verzakking van het grafmonument, het vereist meer onderhoud en het verontreinigt tevens de bodem en het grondwater. Er zijn grafkelders met plaats voor één persoon, maar ook voor meer personen.

De kist wordt in de betonnen kelder geplaatst, waarna de grafkelder wordt gesloten en met zand bedekt. Na de begrafenis kan een grafsteen of -monument op het graf geplaatst worden. Wij adviseren u graag over de juiste grafkelder.

Verschillende soorten grafkelders

Er zijn verschillende soorten grafkelders. De meest gekozen grafkelder is de grafkelder met tussenplaten, voor één, twee of drie personen. Deze kelder is opgebouwd uit een of meer ringen, een bodem en een deksel. Tussen iedere ring kunnen tussenplaten worden geplaatst. Bij algemene graven wordt vaak gekozen voor een grafkelder met grafsleden. Deze kelder bestaat uit één of meer lagen, waarbij iedere laag is voorzien van een opvangbak. Hierdoor kan de ruiming makkelijk en hygiënisch worden uitgevoerd. Voor bijzondere opstellingen kan gekozen worden voor een flexibel grafkeldersysteem van het merk PBS. Deze grafkelder wordt uit losse delen opgebouwd. Hierdoor is dit systeem ook geschikt voor begraafplaatsen die moeilijk toegankelijk zijn. Tot slot bieden wij een oplossing voor verzamelgraven, geschikt voor het herbegraven van stoffelijke resten wanneer een graf geruimd is.

Tradities rondom begraven

Er bestaan veel tradities en rituelen rondom begraven. Deze tradities verschillen per land, geloof en cultuur. Bakker Betonwaren heeft veel ervaring met begraafrituelen uit verschillende culturen. Binnen de Chinese cultuur is bijvoorbeeld het tijdstip en de plek van begraven van invloed op de relatie met de voorouders. Wij kunnen hier rekening mee houden bij het plaatsen van een grafkelder. Binnen de Islamitische cultuur is het gebruikelijk om de overledene op de rechterzij en met het hoofd richting Mekka te begraven. De afmeting van een Islamitische grafkelder is hier op afgestemd. Heeft u bijzondere wensen voor het begraven van een dierbare? Wij komen hier graag aan tegemoet.

Kwaliteit

Onze kelders zijn gemaakt van hoogwaardige zelfdichtende beton, kwaliteit C-45/C-55. Het gehele proces van produceren tot plaatsen gebeurt in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij de beste en snelste service bieden. Wij plaatsen de grafkelders met eigen hijsmaterieel. Ook wanneer de begraafplaats moeilijk toegankelijk is met een vrachtwagen zorgen wij voor een passende oplossing.

Wij adviseren u graag

Bakker Betonwaren heeft 25 jaar ervaring met het produceren en plaatsen van grafkelders. Wij kunnen u daarom goed adviseren over de verschillende mogelijkheden voor een grafkelder. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.