Bakker Betonwaren

Al meer dan 25 jaar specialist op begraafplaats, park en tuin.

Grafkelders

Een betonnen grafkelder, die u door ons op maat kunt laten maken, is een modern alternatief voor het begraven in de volle grond of in een gemetselde kelder. Traditioneel werden overledenen direct in de grond begraven. Dit kan echter leiden tot verzakking van het grafmonument, het vereist meer onderhoud en het verontreinigt tevens de bodem en het grondwater. Er zijn grafkelders met plaats voor één persoon, maar ook voor meerdere personen.

De kist wordt in de betonnen kelder op maat geplaatst, waarna de grafkelder wordt gesloten en met zand bedekt. Na de begrafenis kan een grafsteen of -monument op het graf geplaatst worden. Wij adviseren u graag over de juiste, op maat gemaakte grafkelder.

Een grafkelder op maat in verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten grafkelders. De meest gekozen is de grafkelder met tussenplaten voor één, twee of drie personen. Deze kelder is opgebouwd uit een of meer ringen, een bodem en een deksel. Tussen iedere ring kunnen tussenplaten worden geplaatst. Bij algemene graven wordt vaak gekozen voor een kelder met grafsleden. Deze kelder bestaat uit één of meer lagen, waarbij iedere laag is voorzien van een opvangbak. Hierdoor kan de ruiming makkelijk en hygiënisch worden uitgevoerd. Voor bijzondere opstellingen kiest u voor een flexibel grafkeldersysteem van het merk PBS. Deze grafkelder op maat wordt uit losse delen opgebouwd. Hierdoor is dit systeem ook geschikt voor begraafplaatsen die moeilijk toegankelijk zijn. Tot slot bieden wij een oplossing voor verzamelgraven, geschikt voor het herbegraven van stoffelijke resten wanneer een graf geruimd is.

Tradities rondom begraven

Er bestaan veel tradities en rituelen rondom onder- of bovengronds begraven. Deze tradities verschillen per land, geloof en cultuur. Bakker Betonwaren uit Eck en Wiel, nabij Veenendaal, heeft veel ervaring met begraafrituelen uit verschillende culturen. Binnen de Chinese cultuur is bijvoorbeeld het tijdstip en de plek van begraven van invloed op de relatie met de voorouders. Wij kunnen hier rekening mee houden bij het plaatsen van een grafkelder op maat. Binnen de islamitische cultuur is het gebruikelijk om de overledene op de rechterzij en met het hoofd richting Mekka te begraven. De afmeting van een islamitische grafkelder is hier op afgestemd. Heeft u bijzondere wensen voor het begraven van een dierbare? Wij komen hier graag aan tegemoet.

Kwaliteit

Onze kelders zijn gemaakt van hoogwaardig en zelfdichtend beton, kwaliteit C-45/C-55. Het gehele proces van produceren tot plaatsen gebeurt in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij de beste en snelste service bieden. Wij plaatsen de grafkelders met eigen hijsmaterieel. Ook wanneer de begraafplaats moeilijk toegankelijk is met een vrachtwagen, zorgen wij voor een passende oplossing om een grafkelder op maat te realiseren.

Laat u adviseren

Bakker Betonwaren heeft meer dan 25 jaar ervaring met het produceren en plaatsen van grafkelders. Wij kunnen u daarom goed adviseren over de verschillende mogelijkheden voor een grafkelder op maat. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Bel naar 0344 – 693038 of stuur een e-mail naar info@bakkerbetonwaren.nl. Wij helpen u graag.

Bakker Betonwaren